Nieuws en blog

Gasloos én duurzaam zwembaden en sportcomplexen verwarmen

Gasloos én duurzaam zwembaden en andere sportcomplexen verwarmen is het ultieme doel van Nancy Visser van Sportfondsen Nederland B.V. en Joris Boschloo van Amfius (inspired by Tauw). De gezamenlijke droom heeft er al voor gezorgd dat het zwembad De Veldkamp Sportfondsen in Wezep sinds mei 2018 succesvol verwarmd wordt met de restwarmte van aardappelfabriek CêlaVíta.

De ervaring leert dat gasloos verwarmen en koelen van sportaccommodaties met riool-, oppervlaktewater of uit de restwarmte van fabrieken een significante bijdrage gaat leveren in de klimaattransitie. De samenwerking toonde tevens aan dat beide partijen elkaar prima aanvullen in kennis van sportcomplexen en kennis in het gasloos maken van accommodaties.

Amfius_Duurzaam verwarmen

Deze positieve ervaring heeft ervoor gezorgd dat directeuren Bruno Giebels van Sportfondsen Nederland B.V. en Hans Westerhof van Amfius met het tekenen van een overeenkomst de samenwerking verder willen intensiveren om Nederland, ook op het gebied van sportaccommodaties, verder gasloos te maken.

Benieuwd hoe riothermie werkt? Bekijk het in deze video: https://lnkd.in/g9KNXSV