Amfius richt zich onder meer op lokale en regionale overheden, zoals gemeenten en waterschappen. Wij begrijpen dat het halen van energie- en klimaatdoelstellingen een flinke opgave is. Daarom helpen we u. Wij zien mogelijkheden en benutten die ook echt.

Klinkt vaag? Het is heel eenvoudig. Met duurzaam verwarmen geven we vorm aan de energietransitie en verwarmen we uw gebouwen gasloos. Concrete kansen die we zien laten we niet onbenut. Een dergelijke kans is bijvoorbeeld een objectbeheerder van een zorgcomplex die duurzame energie wil gebruiken. Wij koppelen deze kans aan een warmtebron, met behulp van bijvoorbeeld riothermie of aquathermie. Met een duidelijke business case helpen we iedereen uit de brand. Door duurzaam te verwarmen haalt u als gemeente of  waterschap uw doelen binnen de energietransitie.

We richten ons ook op grote gasverbruikers. Dat zijn bijvoorbeeld zwembaden, scholen, zorgcomplexen en grote kantoorpanden. Een gemiddeld overdekt zwembad gebruikt al snel 200 duizend m3 gas per jaar. Ook bij scholen is een jaarlijks verbruik van 100 duizend m3 gas geen uitzondering. Maar er zijn simpele oplossingen: omgevingswarmte, riothermie of aquathermie. Door de warmte uit water uit de omgeving te gebruiken, verwarmen we deze en andere objecten gasloos en duurzaam.

Wilt u stappen maken in de energietransitie? Wij weten of duurzaam verwarmen ook iets voor u is. Bel ons op +31 6 5119 9658 of mail naar simon.bos@amfius.com

Wanneer u als objectbeheerder de energietransitie in beweging wilt zetten, dan is duurzaam verwarmen de eerste stap. Hoe Amfius u daarbij helpt? Wij bepalen samen met u eerst de haalbaarheid en betaalbaarheid van duurzame warmtebronnen. Komt er een goede businesscase uit, dan voeren wij de plannen uit. Daarvoor doen we zelf de benodigde investeringen. We berekenen de terugverdientijd en gedurende de exploitatieperiode betaalt u maandelijks een rekening aan ons. Deze is nooit hoger dan uw huidige gasrekening. Ideaal dus: u hoeft niet zelf te investeren, bespaart kosten én werkt concreet aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

Een mooie vorm van een ESCo (Energy Service Company). Wij nemen de investering en eventuele risico’s voor onze rekening, u wordt hierbij volledig ontzorgd en hoeft alleen te betalen voor de geleverde warmte. Uw object en uw omgeving maken gebruik van uw duurzame energiebron. Zo maken we samen met u de energietransitie zichtbaar in uw leefomgeving. Een succesvolle samenwerking is geboren!