Wij geven eerst aan waar in uw omgeving zich warmtebronnen bevinden en wat hun potentie is. Maar ook waar (grote) warmteafnemers zitten, zoals een zwembad of school. Vervolgens combineren we deze succesvolle ingrediënten. Het resultaat? Duurzaam en gasloos verwarmen op lokaal niveau.

Ga voor de energietransitie
Onze kracht zit in het technisch succesvol combineren van warmtebronnen en warmteafnemers. Dat doen we onder meer door warmtewinning uit een nabijgelegen meer of plas, een warmtewisselaar in een nieuw of bestaand riool, een bypass, een buffer of industriële warmtelozers.

Verdien de kosten terug

Is een match technisch mogelijk? Dan berekenen we de kosten, zoals investeringen, jaarlijks onderhoud en het vervangen. En als er opbrengsten zijn, bijvoorbeeld in de vorm van CO2-reductie, subsidies of belastingaftrek, dan rekenen we ook deze voordelen door. Daarnaast laten we zien wat de terugverdientijd en daarmee de financiële haalbaarheid van een match is.

Gasloze warmtelevering volledig ontzorgt
Maar we gaan verder. Amfius kan namelijk ook optreden als warmteleverancier. In dat geval nemen we de investering en eventuele risico’s voor onze rekening en hoeft u alleen te betalen voor de geleverde warmte. Dat bedrag is nooit hoger is dan de rekening van uw huidige gasverbruik.

Klinkt gasloos verwarmen als uw ideale oplossing? Maak een vrijblijvende afspraak en wij werken die oplossing uit. Bel ons op +31 6 1139 6783 of mail naar joris.boschloo@amfius.com.

 

“Het zwembad bespaart per jaar 230.000 m³ gas voor verwarming en stoot daarmee 410 ton minder CO2 uit.”