Hét alternatief in de energietransitie

Lokaal warmte (terug)winnen uit het oppervlaktewater, uit afvalwater, uit de bodem, de lucht of zelfs het wegdek. Het lijkt nog ver weg, maar het is dichterbij dan u wellicht denkt. In Nederland zijn al meerdere projecten op deze manier van warmte voorzien en in het buitenland heeft men al veel langer ervaring met deze techniek.

Vooral de potenties van het terugwinnen van warmte uit het riool, het oppervlaktewater en afvalwater – kortweg riothermie en aquathermie –  zijn enorm. Berekeningen laten zien dat deze duurzame energiebronnen samen meer dan 50 % van de toekomstige bebouwde omgeving van duurzame warmte kunnen voorzien.

Omgevingswarmte is al aanwezig, is schoon en heeft nauwelijks impact om de omgeving. Je ziet het niet en hoort het niet. Het is in de energietransitie een ideaal alternatief voor vervuilende fossiele energie. En met onze omgevingswarmtekaart kan het ook uw ideale alternatief zijn!

Wat doen wij voor duurzame energiebronnen

Wij brengen in beeld welke duurzame energiebronnen in uw omgeving aanwezig zijn, maar geven daarbij ook aan hoeveel warmte u uit deze bronnen kunt winnen. Dat presenteren we in een overzichtelijke online omgevingswarmtekaart, waar u zelf snelle analyses mee maakt.

In uw omgevingswarmtekaart selecteert u het gebied waar u graag aan de slag wilt met duurzame energie. In één oogopslag ziet u welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn en hoeveel warmte deze bronnen leveren. Dat zijn de ingrediënten om het technisch ontwerp en de business case verder uit te werken.

Wij maken de energietransitie haalbaar: voor u én uw omgeving.

Benieuwd hoe zo'n omgevingswarmte kaart eruit ziet?

Bekijk dan de volgende voorbeelden:

Waar zit de warmte in uw omgeving? Amfius brengt het voor u letterlijk in kaart! Maak een vrijblijvende afspraak of vraag een vrijblijvende offerte voor het maken van een omgevingswarmtekaart. Bel ons op +31 6 5119 9658 of mail naar simon.bos@amfius.com